Roos, de oude stramme dame

Ik vind een oude hond altijd heel aandoenlijk om te zien: die grijze snoet, een troebele blik door staar, soms ook wat doof en met een niet meer zo’n vlotte gang. In het geval van Roos was het vooral het bewegingsapparaat wat haar opbrak.

Al enige tijd zagen de eigenaren dat ze moeite had met uit haar mand komen. En waar ze eerst actief mee liep op wandelingen, sjokte ze nu mee en werd het rondje steeds korter. Andere honden werden niet meer vriendelijk door haar begroet, maar afgesnauwd omdat Roos bang was voor haar pijnlijke botten.

Roos komt niet meer uit haar mand

Een combinatie van drie middelen

Kortom, het werd tijd om haar wat ondersteuning te geven met homeopathie. Door elke dag een combinatie van drie middelen te geven werd Roos weer mobieler.
Natuurlijk werd ze daarmee geen jonge hond, maar ze kreeg weer plezier in het leven en kon weer mee op wandeling. Ook uit de mand komen lukte weer goed.
Ouderdom komt met gebreken, maar de gevolgen van ouderdom zijn vaak lang goed te behandelen. Ga wat vaker met een senior wandelen, maar maak de ommetjes korter.

Frederike Domenie

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief